ضعف رشد فکری و وضعیت موجود ایران

ساخت وبلاگ

به واسطه عدم کار و تلاش مستمر و پیگیر و توجه به اصول اساسی در شکل گیری و ایجاد زمینه رشد فکری در جامعه طی سال های متمادی و ضعف اساسی در سیستم های آموزشی کشور هم اکنون شاهد مشکل عدم استقلال در بخش های متفاوت جامعه و نیرو سازی برای پیشرفت مملکت هستیم .

در نظر بگیرید که قوه قضاییه ایران کاملا مستقل و پر بود از افراد کارشناسی که برای روشن شدن حقایق در حال کار و تلاش و فعالیت مستمر بودند و نسبت به اتلاف وقت و هزینه ها حساسیت لازم را داشتند و برای کاهش پرونده ها در آموزش حق و حقوق شهروندی و قوانین به مردم تلاش می کردند و به مردم هم آموزش های اولیه در زمینه چگونگی حل مشکلات و اختلاف های ساده داده می شد .

قوه مقننه در زمینه وضع قوانینی که در ایجاد شرایط بهتر برای زندگی مهم هستند در حال کار و تلاش و پیگیری بودند و به درخواست های مردم و نیازهای روز آنها در جهت بهبود وضعیت زندگی می اندیشیدند .

قوه مجریه در زمینه اجرای قوانین و مدیریت جامعه برای بهبود شرایط اجتماعی و ایجاد روابط حسنه با دیگر کشورها استقلال لازم و کافی را داشت .

مراکز علوم دینی با اعتقادات مردم برای رسیدن به موقعیت های سیاسی بازی نمی کردند و اصول دین را فدای سیاسی کاری های خود نکرده و مستقلا در زمینه بالا بردن سطح اعتقادی مردم و ایجاد رشد فکری و معنوی می کوشیدند .

دانشگاه ها در زمینه های تخصصی وارد بخش تحقیقاتی و استفاده از علم و کاربرد آن در زندگی می شدند .

مراکز آموزشی در زمینه ایجاد رشد فکری در مخاطبین خود در حال تلاش بودند و به استمرار و پیگیری در ایجاد این امر مهم پی می بردند .

کار گروهی معنا و مفهوم و جایگاه خود را داشت و انجمن ها و ...و احزاب سیاسی برای شناختن و تقویت استعداد های جامعه و رفع کمبودها در حال تلاش و فعالیت بودند و حق و حقوق آنها رعایت می شد.

آنوقت اوضاع و احوال اجتماع ما خیلی بهتر از شرایط کنونی بود که ؛

_ رهبرش مجبور باشند برای همه مشکلات جامعه حتی شغل افراد که وظیفه دولت هست هم دغدغه مند بوده و هرساله تاکید داشته باشند به این امر ،  مثلا امسال به  بخش تولید در ایجاد اشتغال توجه کنند تا سال های بعد که نوبت  به بخش گردشگری( داخلی _ خارجی ) و فرهنگی ( نویسندگی _ تولید محصولات فرهنگی _ سمینارها و گردهمایی های علمی درآمدزا و...)  به عنوان بخشی مهم در ایجاد شغل در دنیای کنونی برسد وایشان آنرا مورد توجه قرار دهند و چون تمرکز مدیریتی در ایران حاکم است با نادیده گرفته شدن این بخش ها توسط ایشان دیگر کسی به آنها هم نپردازد و مشکل اشتغال همچنان طی  سال ها ی متمادی به عنوان مشکل اصلی بر این جامعه سایه افکند .

_ وقتی چند ماه به انتخابات مانده پیشنهاد فعالیت حزبی داده می شود و رئیس جمهور می گویند هنوز وقت هست و بعد در یک زمان بندی بسیار فشرده و محدود اجازه ثبت نام ، تایید صلاحیت و فعالیت انتخاباتی اعلام می گردد و فرصتی برای فعالیت حزبی و تقویت مشارکت افراد فعال و توانمند در نظر گرفته نمی شود .

_ وقتی آنقدر سیاست زدگی و پست و مقام طلبی در دینداران بالا می گیرد که مشتی ظواهر بی اصل و اساس می شود نماد های دینداری و ملاک سنجش اعتقادات مردم و البته وسیله پیشرفت بیشتر عمامه داران ،

_ وقتی افرادی که توانایی کشورداری  ندارند و پرونده های سنگین اختلاس و تاراج دارایی های مادی و معنوی ایران را در دنیا به دوش می کشند ، در نبود احزاب فعال  باز هم اجازه فعالیت و تبلیغ و امید حضور و مشارکت  وسوء استفاده از فقر مردم که خود نقشی اساسی در ایجاد آنها داشته و با شعارهایی عامه پسند وارد صحنه می شوند .

_ و وقتی جامعه به این رشد فکری نرسیده که برای حکومت و کشورداری و سیاست مداری  مهارت بالایی در رشته هایی چون علوم سیاسی ، حقوق ، فلسفه و علوم اجتماعی و اقتصاد لازمه موفقیت است و تنها  روادید به افراد  باسابقه فعالیت و خدمات بزرگ تضمین کننده سلامت و پیشرفت جامعه بوده و صحنه اجتماع جای آزمون وخطا نیست  و نماینده حزب بودن یعنی داشتن تیمی قوی و فعال که همواره و در همه زمینه هاکمک کننده فکری و حمایت گر او ست.

اوضاع و احوال جامعه می شود به صورتی که الان بر جامعه ایران سایه انداخته ،

چهل و چند روز مانده به انتخابات ، نه کاندیدها مشخص هستند و نه حتی کسانی که اهل سیاست هستند می دانند چه کسانی ثبت نام خواهند کرد و گمانه زنی ها نیز چون دوره های قبلی بین چند سردار سپاه ، چند نفر که تخصصی دارند در رشته های علوم ریاضی و مهندسی و پزشکی و رئیس جمهور فعلی و اطرافیان رئیس جمهور دوره قبل و همه این واقعیات حکایت از این دارد که ما در زمینه حکومت و کشورداری و علوم سیاسی رشد و پیشرفت چندانی  نسبت به دوره های قبلی نداشته ایم و گویا قرار نیست به این مقوله مهم که در سرنوشت کشور بسیار مهم است نیز اراده تحول و تخصصی تر عمل کردن  داشته باشیم .

مردم عزیز ایران؛ سرنوشت جوامع را خود مردم آن جامعه تعیین می کنند ؛ اگر اراده پیشرفت و توسعه و زندگی بهتری داشته باشند.

پس تلاش و فعالیت می کنند ، در تربیت و حرفه ای کردن افراد و شناخت نقاط ضعف و قوت خود و برنامه ای می ریزند برای برطرف کردن ضعف ها و تقویت نقاط قوت خود و مهمتر اینکه کنترل همه امور را به دست چندنفر و یا یک  گروه و دسته خاصی نمی سپارند و همه اقشار با عمل  به وظیفه و احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت اجتماع خود،  قبل از رسیدن به موقعیت های حساس آمادگی لازم را در زمینه کنترل اوضاع و بهبود شرایط در خود ایجاد می کنند و از تمام ظرفیت ها برای بهره وری هر چه بیشتر استفاده نموده و با امید به آینده پویاتر و انتظار شرایط بهتر زندگی دست به اقدام می زنند .

مردم عزیز ایران این قدر قدرت سازی و تمرکزی  که شما بسترش را برای حاکمان تان فراهم می آورید یکی از نقاط ضعف بزرگ مردم این سرزمین هست و نشات گرفته از سستی فرهنگ کار و تلاش مستمر و پیگیری و نظم در فعالیت شماست .

انسان ها متولد می شوند و اثری از خود باقی می گذارند و همه آنها هم رفتی هستند و وقتی رفتند حتی اگر خیلی هم صاحب نفوذ و شناخته شده باشند تنها کاری که بازماندگان می توانند برای آنها بکنند این هست که مراسم بزرگ داشت خوبی برای شان بگیرند و به نیکویی از آنها یاد کنند .

پیش بینی کنید وقایع را بر اساس واقعیت های انکار ناپذیر و متوجه باشید که اگر شما همه اختیار و سرنوشت خود را بدست فرد یا افراد یایک بخش خاص  بسپارید با رفتن شان این شمایید که بیشترین ضرر و زیان را خواهید دید و کنترل شرایط جامعه تان بیش از این از دست تان خارج خواهد شد  و کسانی در داخل هستند که برای آن روزها برنامه ریزی کرده و فکر های بدی در سر دارند و اموال و دارایی و منافع تان بیش از امروز در دنیا به تاراج کسانی خواهد رفت که حواس شان خوب جمع است تا سستی و کاستی در جایی ببینند و از آن استفاده ببرند .

هنوز هم فرصت باقی است برای احزاب ، هر چند که خیلی فعال نیستند، تا کاندیدای مورد نظر خود را با دقت هر چه تمام تر انتخاب و معرفی کنند و پشت سر او هم بایستند و برای ساختن فرداهای بهتر نهایت تلاش خود را بکنند .

فعالیت های اجتماعی و گروهی همانطور که نمی توانند  به صورت فرمایشی و دستوری شکل بگیرند و فعال باشند به همین میزان هم نمی شود جلوی فعالیت های گروهی را گرفت .پس سعی کنید از یکجا فعالیت های حزبی را جدی بگیرید و ساختارهای حزبی را تقویت نموده و جلسات مستمری را به صورت دوره ای  داشته باشید و نیرو سازی و تقویت بنیه مالی خود و شفاف بودن اون را مورد اهمیت قرار داده و تلاش کنید برای تربیت و پرورش افراد توانمند و مستعد،  حداقل برای دوره بعدی و مشارکت های دیگر اجتماعی، حتی اگر چندان امیدی به این دوره برای پیروزی ندارید.

                                                                 به امید فرداهایی بهتر برای ایران

 

 

+ نوشته شده در  دوشنبه چهاردهم فروردین ۱۳۹۶ساعت 15:9  توسط شب شکن  | 
آیا مایلید عینک تون را عوض کنید ؟...
ما را در سایت آیا مایلید عینک تون را عوض کنید ؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 629khordad13880 بازدید : 70 تاريخ : سه شنبه 9 خرداد 1396 ساعت: 12:37