50 ) سه راهی سرنوشت ساز 1

ساخت وبلاگ

بعضی از موقعیت ها در مسیر زندگی فردی یا اجتماعی بسیار تعیین کننده و سرنوشت ساز هستند و انتخابی که در آن مقطع صورت می گیرد بقیه مسیر زندگی فرد یا اجتماعی را تحت الشعاع خود قرار می هد. صبر، حوصله، آگاهی و دقت نظر در انتخاب مسیرهای پیش رو در بر ساخت موفقیت های بعدی بسیار مهم هستند.

ملت ایران نیز هم اکنون در یک سه راهی سرنوشت ساز قرار گرفته که با توجه بیشتر به جایگاه و نقش قانون و دقت نظر در نقاط قوت و ضعف حاکم بر رفتارهای اجتماعی خود و اندکی توجه به چشم انداز آینده می تواند در انتخاب مسیر های پیش رو بسیار موفق تر عمل کند.

_ جایگاه و نقش قانون

اگر جامعه را مانند یک موجود زنده در نظر بگیریم که از نهادهای مختلفی تشکیل شده که هر یک به انجام وظیفه خاص خود مشغول هستند. این نهادها علاوه بر نقش آفرینی مجزا بر دیگر نهادها نیز تاثیر می گذارند و در مجموع سبب صحت و سلامت آن اجتماع و یا سبب بروز آسیب ها و مشکلات شدید حاکم بر آن می شوند.(مشابه اندام های بدن)

با این نگاه برای رفع آسیب ها و مشکلات می توانیم به بهبود عملکرد آن نهادها در نقش و وظیفه خود بپردازیم تا ضمن اصلاح عملکرد آن نهاد خاص از تاثیر منفی آن بر دیگر نهادها نیز بکاهیم. ولی این امر مستلزم این است که ما به اجتماع که از تجمع انسانی شکل گرفته به دید یک موجوده زنده و پویا بنگریم.

به نظر شما ما چطور می توانیم به اجتماع به دید یک موجود زنده و پویا بنگریم یا آن را صلب و سخت و غیر قابل تغییر بدانیم؟؟؟

جواب: نقش قانون در تفاوت دیدگاه ما نسبت به این مسئله بسیار حائز اهمیت است. اگر ما قانون را که در نقش ملات بهم پیوند دهنده نهادها و قوام دهنده اجتماع است را متناسب با شرایط و نقش آفرینی هر یک از آنها در شرایط زمانی و مکانی خود تعریف کنیم یعنی به دید یک موجود زنده به این اجتماع نگریسته ایم و شاهد تاثیر و تاثر قانون و در نتیجه حاکمیت نظم و انضباط بر جامعه خواهیم بود. اما در صورتی که قانونی مربوط به شرایط زمانی و مکانی دیگر را بر اجتماعی با شرایط متفاوت تحمیل کنیم یعنی به آن جامعه به دید یک شی صلب و سخت و غیر زنده نگریسته ایم. به عبارتی ملات با مصالح ساختمانی بکار گرفته سنخیتی ندارد و نتیجه لازم را که همگرایی و انسجام و هماهنگی بین اجزا است را بدست نخواهیم آورد.

نتیجه گیری: در جامعه پس از انقلاب 57 در یک بازگشت سریع به گذشته که ناشی از مقاومت اکثریت ملت در مقابل تغییراتی بودکه مستلزم زندگی در دنیای جدید و امکانات جدیدترش بود و به آرامی می شد نقص ها و کاستی و ناهماهنگی هایش با عرف جامعه ایران را بر طرف کرد به قانون هایی پناه آوردند که مربوط به شرایط زمانه خودشان نبود و در نتیجه روز به روز از انسجام اجزای نهادی و هماهنگی جامعه کاسته شد و بروکراسی تازه جان گرفته دوران پهلوی که به تبعیت از کشورهای صنعتی بر جامعه حاکم و موجبات پیشرفت و ترقی آن در حوزه های مختلف شده بود را به امید رسیدن به مدینه فاضله ای که در واقعیت به جهنمی پر از خشم و فساد و دروغ و فقر و فلاکت منتهی شد، عملا از کار انداختند و راه را پیش روی رانت و رشد گروه های مافیایی چنان گشوند که این روزها علنا هئیت هفت نفره با اختیارات تام و مصون از هر بازخواست تشکیل می دهند تا با چوب تاراج به اموال و دارایی های ملی اندک باقیمانده نظام اداری و بروکراسی نظم دهند را به نفع نظام مافیایی خود از بین ببرند و فرصت هر گونه تغییرات اجتماعی را برای دهه های بعدی از بن بسوزانند.

+ نوشته شده در سه شنبه یازدهم بهمن ۱۴۰۱ ساعت 7:57 توسط شب شکن  | 

آیا مایلید عینک تون را عوض کنید ؟...
ما را در سایت آیا مایلید عینک تون را عوض کنید ؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 629khordad13880 بازدید : 81 تاريخ : دوشنبه 17 بهمن 1401 ساعت: 17:18